Правителството няма да издържи повече от година, пророкува Андрей Райчев

...
 Правителството няма да издържи повече от година, пророкува Андрей Райчев
Коментари Харесай

Гешев влиза в политиката? Социолог прогнозира опасно разминаване с ЕС за гейовете и Украйна

 Правителството няма да издържи повече от година, пророкува Андрей Райчев

Огромни ями зеят на политическата сцена. Едната дефинира потребността от нова лявоцентристка политическа мощ, а другата – на консервативна. Иван Гешев усеща това и се насочва натам, сподели в „ Тази заран “ по бТВ социологът Андрей Райчев. 

След като водещият Златимир Йочев го пита дали основният прокурор ще влезе в политиката, откакто се е снимал с консерватори в Европарламента, той отговори, че това е знак за празно политическо пространство. „ Другата такава ниша е вляво, където има към 1 милион народ. Те не знаят защо гласоподават, нервничат и не виждат смисъл “, съобщи социологът.

„ Някой има късмет да оглави дясно-консервативното. Там се образува дупка, която е за към 200-300 хиляди души. Може и половин милион да стане. Гешев усеща това “, добави той.

Райчев разяснява и обтегнатите връзки сред президента и кабинета „ Денков-Габриел “, откакто водещият напомни, че президентът Румен Радев наложи несъгласие на отделянето на следствието от прокуратурата, което бе осъществено с промени в Закона за правосъдната власт.

„ Президентът се вписва като бяла лястовица. Тепърва ще имат проблеми двете страни. Президентът би трябвало и да излезе с позиция за освобождение на Иван Гешев. Той и в двата случая има един и същи мотив - „ настава безпорядък “. Представете си, че Радев освобождава основният прокурор, а Конституционния съд връща процедурата! Какво ще настъпи? Това е съществено. Държавният глава може да каже, че ще изчака решението на магистратите “, разяснява социологът.

„ Даниел Вълчев им сподели, че в случай че няма основен прокурор, ще имаме 30 Гешевци, като овластят окръжните прокурори. Вървим към безпорядък. Самото държавно управление е съединено по изкуствен метод. То не е брак по обич, а по сметка “, добави той.

„ Представете си, че имаме президентски избори и на втория тур са Орбан и Зеленски. Ако първия завоюва с 80:20 ще се учудя. По-скоро ще е 90:10, а в това време нещо ни кара да сме като Зеленски. Има едно цялостно противоречие сред елита и настроенията на хората. Сравнението е удачно, тъй като България за първи път се разминава с Европа всъщност по три неща. Масовият европеец е уверен, че украинците са идеалните, а руснаците – са черните, а в България е тъкмо противоположното “, разяснява Райчев.

В България рейтингът на Путин пада, само че доста пораства антиукраинското и антиамериканското, добави той.

„ Много се разминаваме и в тази демократична гей-серия. Разминаването ни с Европа е доста рисково нещо. Имаме потребност от печелене на време. Не имам вяра това държавно управление да се запази след европейските избори. Не мисля, че имат повече от година, само че това време ни би трябвало “, акцентира Райчев.

„ Тези хора, които потеглиха да смъкват Гешев, са същите, които го държаха. Те са компрометиране в публичното мнение. Колкото по-тихо се държат, толкоз ще е по-добре и за двете страни “, сподели още той.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР